НОВИНИ

(Обновено…)

Един човек е бил убит, а най-малко други трима са били сериозно ранени при безразборна стрелба с автомат от иракчанин в дискотека в немския град Констанц (на Боденското езеро). Нападатлят е бил ранен при престрелка с полицията и е починал от раните си в болница.

Около 04.30 ч. тази сутрин в дискотеката „Gray Club“ в Констанц е бил убит един човек, а други трима са били сериозно ранени.

Според очевидци, цитирани от DPA и немски медии, нападателят е влязъл в дискотеката и е стрелял с „дългоцевно оръжие“ (по някои информации – автомат) напосоки в посетителите, които са били „няколко стотин“.

След стрелбата, продължила няколко минути, той е излязъл пред дискотеката, където е започнала престрелка с дошлите полицаи. Нападателят е бил сериозна ранен и откаран в болница, където е починал от раните си. При престрелката е бил ранен и един полица – раните му не са животозастрашаващи.

Според някои очевидци, имало е и втори нападател, но полицията засега не е потвърдила това.

Убитият нападател е 34 годишен иракчанин, „подготвен полицай“ (каквото и да означава това), Изглежда, че не е дошъл в като бежанец, но е живял в страната "доста" време, което предполага, че може да е бил изпратен на подготовка в Германия или е бил на работа в някое официално представителство на Ирак в Германия.

По съобщенията от прокуратурата и полицията, причините за стрелбата (както обикновено!), „не са ясни“. „Мотивите на вероятно единственият извършител, засега не са известни“, заявяват от там, но доста уверено допълват, че „събитията в дискотеката вечерта преди стрелбата ни карат да изключим терористична“ причина.

Ислямистка атака с мачете в Хамбург

Няма да бъде за „учудване“, че както вече беше съобщено за нападателя, атакувал с мачете хора в Хамбург в петък (28 юли), немските власти да обявят и атаката в Констанц за дело на поредния „човек с ментални проблеми“ или пък за човек „със семейни проблеми“…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас