НОВИНИ

В „учебното заведение“ той е радикализирал деца, вкл. 4-ри годишни

27-годишният Кумран Бут е преподавал в основно училище в Общественото училище в Етон, Илфорд.

Той е водел класове по Коран – след учебните занятия – като неплатен доброволец, съобщава британския „Дейли Мейл“.

Бут, Ричард Редоуан (30 г.) и Юсеф Загба (22г.) прегазиха с нает ван в пешеходци на Лондонския мост, след което излязоха от автомобила с ножове и атакуваха хората, докато носеха фалшиви „джихадистки пояси“. При кървавата атака бяха убити 8 човека, а десетки бяха ранени.

Училището (известно по-рано като „основно училище Ад Дийн“), където е преподавал терористът е независимо ислямско училище за деца до 11 г. и само два месеца преди атаката е било инспектирано от „Ofsted“ ( Офис за стандарти в образованието, услугите и занаятите за деца – департамент към британското правителство), които са му дали „блестяща оценка“. Освен това, то е получило и „похвален коментар“ за това, как учителите изпълняват техните задължения за откриват и прекратяват екстремистки настроения сред учениците – в случая става въпрос за деца.

Източник на „Дейли Мейл“ от Източен Лондон е разказал, как Бут е водил класове като учител-доброволец през повечето дни от седмицата. Занятията след училище са били посещавани от повечето деца на възраст за основно училище, които са около 30, докато в „училището“ се обучават и други 30 деца, които са възраст за детски ясли.

Един от терористе от Лондон влязъл във Великобритания като се представил за „дете – бежанец“

Джихадистка терористична атака в Лондон – 6 убити и 48 ранени

Училището е основано от ислямисткият терористи Саиил Шахид, който е обучавал в джихадистки лагер в Пакистан ръководителят на терористите, извършили на 7 юли 2005 г. терористичните самоубийствени атаки в градския транспорт на Лондон. Сега е собственост на бившата му съпруга – Софи Рахман. Шахид е основател и на намиращия се наблизо фитнес център „Умма“ (умма – единната мюсюлманска нация – бел.ред.). В този фитнес център, терористът от Лондонския мост Бут е работел като треньор – на други млади мюсюлмани…

Сега, социалните служби, както и лондонската полиция са алармирани и се опитват да идентифицират децата, за да разберат дали са радикализирани.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас