НОВИНИ

Звено за контратероризъм на австралийската полиция е арестувало четирима човека при внезапни проверки в няколко квартала на Сидни.

Арестите са извършени късно в събота, а целта им е да се „развалят“ планове за „терористични атаки“.

„Тези операции са предназначени за разваляне и предодвратяване на планове за предприемане на терористични атаки в Австралия“, заяви премиерът Малкълм Турнбу, цитиран от „Ройтерс“.

В изявление на Австралийската федерална полиция се съобщава, че проверките на Съвместния екип за контра тероризъм в четири различни части на града „са свързани с продължаващо разследване“. Полицията (към момента) отказва да разпространи детайли, но обещава „в подходящо време“ да има „допълнителна информация“.

Австралия – подобно на доста европейски страни – от 2014 г. е с висока степен на тревога, относно възможни атаки от граждани на страната, които се връщат от бойни зони в Близкия Изток или от страна на техни привърженици.

Според изявление на австралийският министър за имиграцията (от миналия месец) около 100 човека са напуснали Австралия, за да се бият в Сирия на страната на различни групи, вкл. терористични като „Ислямска Държава“ (ИД).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас