НОВИНИ

Агенцията по миграция на ООН съобщи, че общ 114 287 мигранти и бежанци са влезли в Европа до 30 юли 2017 г. по море, като 85% от тях пристигат в Италия.

Другите „морски точки“ на влизане в Европа са Гърция, Кипър и Испания.

По данните на Агенцията за същия период на миналата година – от януари до юли – пристигналите са 256 828. Загиналите в опита си да достигнат Европа – през Средиземно море – са общо 2 385 човека, докато за същия период на миналата година са били 3 047.

Според съобщението на организацията общият брой пристигнали в Европа през юли по море е 10 781 човека, докато през 2016 г. и 2015 г. пристигналите през юли са били почти 13 000.

Сред пристигналите в Италия нови лица, търсещи убежище ЕДВА 1.4% са от Сирия (по данни на ЕВРОСТАТ). Въпреки, че пътуването към Европа започва от Либия, търсещите убежище от тази страна са дори по-малко и от сирийците – 0.36%.

Потърсилите убежище афганистанци са 485, а иракчаните едва 900.

Най-голям брой искания за убежище идват от Нигерия, а значителен брой от бангладешци, пакистанци и гамбийци - където няма война.

Гамбия продължава да се характеризира с политическа стабилност и отсъствие на религиозни напрежения, въпреки че ситуацията с човешките права, демокрацията и върховенството на закона предизвиква реални притеснения“, пише в (публичен) документ на Европейската комисия.

С други думи, излиза, че европейските данъкоплатци трябва да плащат за некадърното управление или нежелание на местни (африкански) политици да спазват – международно признатите - права на гражданите си. И обедняващите европейци плащат два пъти – веднъж през фондовете отпускани за тези държави по линия на ЕС и втори път през финансите отделяни по национална линия за обгрижване на дошлите от тези страни, които всъщност са гласували (поне една част от тях) именно за политиците, от които (поне като официално твърдение) бягат …

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас