НОВИНИ

Италианското правителство е оспорило пред Конституционния съд на страната решение (местен закон) на региона Лигурия, изискващо от чужденците, да са живели редовно (постоянно) най-малко 10 години в страната за да могат да кандидатстват за обществени жилища.

В отговор, представители на региона заявих, че ще се защитават в КС с аргументите, поради които е приет. Местният закон е сочен от много противници на миграцията като пример за останалата част на Италия. Според лигурийския съветник Марко Скайола, всъщност „самото правителство на Дженти – Ренци (Джентилоне, премиер на Италия – бел.ред.) е, което се противопоставя на онези, които защитават италианците при разпределението на обществените жилища“.

Основното в закона е – и разбира се, най-оспорвано от правителството - е изискването за 10 години живеене в Италия, преди чужденците да могат да получат обществено жилище (еквивалент на общинските жилища в България – бел.ред.), с което се осигурява предимство на италианските граждани.

Проблемът с жилищата е един от основните за италианците, особено на фона на огромната вълна икономически мигранти, заливаща страната. Затова, много от тях считат действията на правителството на Джентилони за резултат на „тоталната, истерична, абсолютна омраза срещу нас, срещу нашата история, ерещу нашата култура, срещу нашата земя, срещу нашите деца“, пише в коментар в „Imola Oggi“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас