НОВИНИ

Катар е подал в Съвета зца сигурност на ООН жалба срещу Египет, в която Кайро се обвинява в предубедено отношение и използване на постовете в ООН за користни цели.

Според съобщението на „Ал Уатан“, който се позовава на египетски дипломати в ООН, жалбата е предадена в Съвета и лично на Генералния секретар Антонио Гутиереш. Според нея, Египет „използва членството си в ООН за постигане на свои собствени политически цели“ и се твърди, че Кайро използва заеманият от египетски представител пост на председател на Комитета за противодействие на тероризма при СС на ООН, за да „си разчиства сметките с отделни държави“.

По мнението на Доха, подобно поведение „подронва обективността на работата и доверието към този комитет“.

Египетските дипломати са коментирали, че ще отговорят на жалбата на Катар след съгласуване с египетското ръководство и с оглед на настоящия конфликт около Катар в съответствие с принципите на ООН.

Използвана е информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас