НОВИНИ

Министърът на външните работи на Холандия, Берт Коендерс е включил още 9 холандски граждани в националният списък за тероризъм, с които имената в него стават 121.

Авоарите на тези лица са замразени и те повече нямат достъп до холандските си банкови сметки, съобщава RTL Nieuws.

Не е съобщено какво точно са направили тези 9 лица, за да „получат място“ в списъка, но повечето от другите в него са там, заради участие в терористична дейност или терористични групи в Сирия и Ирак.

„Холандците допринесоха за безмилостното насилие в този регион. Те също така представляват потенциален риск след завръщате в холандското общество“, коментира Коендерс.

Шест от „новите терористи“ са жени, а според холандското МВнР, жените имат основно влияние в организации като „Ислямска Държава“ (ИД). Те са окуражавани да сключват бракове и бързо да раждат деца, често отговарят за вербовката на нови жени и се използват при бойни действия като медицински сестри и по този начин поддържат (запазват) организацията.

Списъкът се споделя вътре в рамките на ЕС и към момента в него има 118 физически лица – от тях 28 жени – и 3 организации.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас