НОВИНИ

„Дамите“ се приканват да се присъединят „муджахидините на Исляма“

„Тахриир-и-Талибан - Пакистан" разпространи първия брой на списание за жени, съдържанието на което окуражава читателките да се присъединят към организацията и да поемат пътя на Джихада.

В публикуваният във вторник брой на „Суннат И Куала“ („Пътят на Куала“, имайки в предвид най-ранната последователка на пророка Мохамед) на корицата има снимка на жена покрита от главата до петите.

Вътре в него е включено интервю със съпругата на лидера на групата (чието име не се споменава), в което 14-годишната Фазлуллах Корасани казва: „Аз ви питам защо сега навсякъде има вопли и стонове относно браковете на малолетни … Ние трябва да разберем, че зрелите момчета и момичета, ако бъдат оставени твърде дълго неженени (неомъжени) може да станат източник на морално разрушение за обществото“.

Бележката на редакцията , пък съобщава, че „искаме да провокираме жените на Исляма да излязат напред и да се присъединят към редовете на муджахидините на Исляма“ – към нея е включена и колонка със съвети за това как да бъдеш жена-джихадистка.

В общи линии, „дамите“ са съветвани да организират събирания на „съмишленици“ (жени), да разпространяват литература, „отразяваща задължението за джихад“, да организират курсове за физическа подготовка „на сестрите“ и да се научат как да работят с прости оръжия, вкл. гранати.

В английската версия на списанието, също така е включена статия от пакистанка-лекар, която обяснява защо е решила да се откаже от западното образование и да прегърне исляма, като от заглавието й може да се направи паралел, че т. нар. „западно образование“ е приравнено на „невежество“.

Пакистанските Талибани редовно публикуват „рекламни материали“ на урду и английски, но групата също така е АКТИВНА и във „Фейсбук“ и „Туитър“, където европейските потребители (особено немските) са зорко цензурирани за каквито и да било не положителни изказвания свързани с т. нар. „мигранти“. Страниците на групата в социалните мрежи перманентно се затварят или по-точно „подменят“ от нови такива.

Използвана е информация на News18.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас