НОВИНИ

Група сирийски мигранти посетили семейство, което преди това им е дало подслон. Един от тях изнасилил 14 годишната дъщеря на семейството. Няма да бъде депортиран.

В малък град на Швеция (регион Вестманланд) група сирийски бежанци посетили през ноември 2016 г. семейство (майка и децата й), които по-рано били предоставили подслон. Групата е била от един от бившите обитатели на жилището, негов брат и трима други мъже на възраст от 20 до 25 години. Поводът за гостуването им – да поздравят семейството, което им е оказало съдействие.

Групата останала за две нощи, като през втората, един от тях (на 25 години), след като майката заспала, изнасилил една от дъщерите (на 14 години). Преди това накарал момичето да пие алкохол докато не станала почти неадекватна. Въпреки това, детето се съпротивлявало и го е молило да спре – когато започнал да я изнасилва. Събудената майка я открила гола и припаднала.

След изнасилването, мъжът отишъл при другите в къщата и дори „посъветвал“ един от тях, да се качи в стаята на момичето и да я изнасили, „защото е много става“.

След станалото, в следствие на преживяното, 14-годишното момиче е пропуснало няколко месеца училище.

В съда, сириецът отричал да е правил секс с момичето, дори отричал и доказателствата под формата на собствената му сперма. Все пак, бил осъден на 2 години и 10 месеца затвор за изнасилването на детето и да заплати обезщетение от около 12 000 евро.

Прокурорът по случая – Фрида Гумесон не е поискала да бъде депортиран. „Това е, защото има определени обстоятелства в този случай. Имаше мнение, дадено от Шведската миграционна комисия и на базата на това мнение, прокуратурата заяви, че няма да бъде направено искане за депортиране и аз съм напълно съгласна с това. Не можете просто да депортирате хора към място, което просто ще ги експулсира, ако бъдат депортирани там. Ако случаят е такъв, ние няма да ги депоритраме“, казва тя, цитирана от местните медии.

В своето мнение, Шведската миграционна комисия заявява, че мъжът е дошъл от Сирия по време на бежанската криза през есента на 2015 г. Било ме у дадено временно разрешение за живеене, валидно до 23 декември 2019 г. Декларирал е, че има жена и дъщеря в Ирак.

Европа полудява: Мигрант еякулира върху момиче в автобус – няма сексуално насилие

Швеция отменя най-големия си музикален фестивал - заради сексуално насилие

Сексуалното насилие от мигранти в училищата е широко разпространено, шведски журналист

Трогателна загриженост от страна на шведските власти за изверга, изнасилил 14 годишно дете. И поредното доказателство, че грижата за „местните“ европейци е на втори план.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас