НОВИНИ

Министерството на отбраната на САЩ обяви, че в Естония временно са прехвърлени 10 щурмови самолета А-10 Thunderbolt, 1 МС-130J Commando и 270 души личен състав.

Самолетите и личният състав се разполагат на естонската авиобаза Амари за периода от 4 до 20 август и ще участват в т.нар. „тренировъчно предно развръщане“ (FTD).

А-10 Thunderbolt са от състава на 175 авиокрило на Националната гвардия на САЩ авиобаза Уорфийлд, щат Мериленд, а МС-130J e 352 авиокрило за специални операции, базирано в авиобазата на ВВС на Великобритания в Милденхол.

Според съобщението, самолетите А-10 ще участват в съвместни тренировки със самолети F/A-18 Hornet във Финландия, с F/A-18 Hornet на испанските ВВС, разположени в Естония и с многонационална група ръководители на въздушното движение в Латвия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас