НОВИНИ

Висшата прокуратура по сигурността на Египет е изпратила мъжа, заподозрян за нападението и убийствата на европейски туристи в Хургада в психиатрична болница.

Според съобщение на държавнтата агенция МЕНА, Абдел Рахман Шабан Абокорах, който е крещял на египтяните „да се разкарат, защото търси чужденци“ ще бъде задържан в психиатричната болница за 45 дни, като целта е докторите да „произведат“ доклад за неговата психическа стабилност.

Той е обвинен в убийството на три жени – две германки и една чехкиня – и в раняването на две други туристки. Всички негови жертви са жени-чужденки.

Въпреки, че нападението беше през юли, все още египетските власти не са коментирали официално мотивите за нападението.

Мотивите за нападението в Хургада не са ясни, египетската прокуратура

Пределно ясно е, че атаката вреди на египетския туризъм – който се крепи на посещения основно не от арабски страни – и е съществено перо в приходите на египетската икономика, която не е в „особено розово състояние“. Изглежда египетските власти са добри ученици – усвояващи опта на европейските си колеги – защото повечето нападения и атаки с ножове в Европа (срещу европейски граждани) извършени от единични извършители (в болшинството от случаите не европейци) завършват с диагнозата – психически нестабилен …

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас