НОВИНИ

Намаляваща територия – увеличаващи се цени

Цената на фалшивите паспорти за джихадистите от „Ислямска Държава“ в района на Тел Афтар, Ирак е достигнала 5 000 щатски долара.

Местен източник е коментирал за иракски медии, че повишаването е преди всичко, заради увеличеното търсене – нарастващ брой на джихадистите, които искат да избягат от града според думите му в съседните страни (въпреки, че за съседните едва ли е необходим паспорт!).

„Цените на фалшивите паспорти, издавани от трафиканти, които имат „взимане-даване“ с Ислямска Държава достигна до 5 000 щатски долара за един брой“, съобщава източвникът за „Ал-Сумариа“ и отбелязва, че в Тел Афтар се увеличава търсенето на подобни „документи“.

По думите на пожелалия анонимност източник, трафикантите също са вдигнали цените за прекарване на хора от града в съседните страни на 4 000 щатски долара.

„Лидерите на ИД плащат двойна цена за да избягат от предстоящите битки с иракските войски, които искат да освободят града“, коментира още той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас