НОВИНИ

Президентът на Франция, Емануел Макрон е похарчил за предизборанта си кампания почти 16.7 млн. евро, съобщава официалният вестник на правителството „Journal Officiel“.

Финансовите средства вложени от Макрон, който се балотира от движение „Република на марш“ (тогава „На марш“) се оказват по-малки от тези на предшественика му Франсоа Оланд, който през 2012 г. в хода на изборната надпревара е похарчил над 21.7 млн. евро.

Допустимата сума, която кандидатите може да вложат в надпреварата според френското законодателство е 22.5 млн. долара.

Сред конкурентите на Макрон за поста, по разходи на второ място се нарежда Бенуа Амвон (балотирал се от Социалистическата партия) с около 15 млн. евро.

Разходите на кандидата на „Републиканците“ Франсоа Фиюон са почти 13.8 млн. евро, а налидера на „Национален Флронт“ Марин Льо Пен около 13.8 млн. евро, следвана от Жак-Люк Меланшон, който на изборите представяше движение „Неподчиняваща се Франция“ с 10.7 млн. евро.

Последните президентски избори във Франция баха на два тура – на 23 април и на 7 май, а в борбата за мястото в Елисейския дворец участваха общо 11 кандидати. В решаващият тур, Макрон получи 66.06%, докато лидера на „Национален Фрон“ – 33.94%.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас