НОВИНИ

(Обновено…)

Около 08.00 ч (09.00 ч. българско време) тази сутрин в североизточното френско предградие Льовалоа Пере мъж е извършил терористична атака с автомобил срещу френски военнослужещи, участващи в контратерористичната операция „Сентинел“.

Според изявления на очевидци, автомобилът е бил паркиран на алея, в близост на сграда, в която се помещава щаб и казарма на операцията. Местен полицейски служител е казал пред медиите, че когато група военни, които отивали на смяна, излезли от сградата, той се врязал в тях с автомобила си (черно BMW). При удара на автомобила в групата са били ранени 6 военни, 3 от които са с по-сериозни наранявания. Незабавно след това, нападателят избягал с автомобила, номерът на който обаче е бил заснет на охранителните камери.
Незабавно след това, във Франция започнаха масови действия по залавянето на извършителя на това (както толерантно го определят властите) „преднамерено деяние“.

По-късно днес, колата на терориста е била засечена на магистралата за Кале в отсечката между Париж и Булон сюр Мер. При опита да бъде спряна е започнала стрелба, като шофьорът й е бил ранен на пет места и в последствие е задържан. По информация на АФП от службите за сигурност, той е бил роден през 1980 г.

До момента, френските власти все още не са обявили, че атаката (макар и преднамерена) е терористична, въпреки че всички известни до момента обстоятелства показват, че тя е именно такава.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас