НОВИНИ

Директорът на Йеменската национална кръвна банка съобщи, че съоръжението може да бъде затворено вдо седмица след като благотворителна организация доставяща медицинската помощ е прекратила подкрепата си.

Айман ел-Шишари е коментирал още, че затварянето може да доведе до „хуманитарна катастрофа“ и е допълнил, че съоръжението получава до 3 000 случая на месец, вкл. пациенти с рак, бъбречни проблеми, таласемия, както и такива с наранявания (рани) получени в хода на бойни действия.

Той е допълнил, че „Лекари без граници“ – които са сред организациите отказали да подпишат „кодекса за поведение“ предложен от италианските власти във връзка със спасяването на мигранти в Средиземно море, тъй като за тях водещо било спасяването на човешки животи – са прекратили две годишното финансиране и е поискал от Световната здравна организация да окаже помощ. По думите му, към момента няма никакъво отговор, а запасите се изчерпват.

Бедната африканска страна, вече втора година е в практически военна ситуация, тъй като арабската коалицията водена от Саудитска Арабия продължава бойните действия срещу бунтовниците-хути, които контролират столицата Санаа и по-голяма част от северните райони на Йемен.

Използванае информация на АП.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас