НОВИНИ

Границите на испанския анклав в северна Африка Сеута бяха затворени за една седмица за да бъде спрян наплива на незаконно проникващи мигранти.

Служители на препълнения миграционен център в Сеута заявиха, че „имиграцията е проблем на ЕС, а не испански проблем“. „Това е проблем на ЕС, защото автономните градове са начин на влизане на континента. Често тези хора отиват в страни като Франция и Германия“, заяви говорител на центъра.

Само в понеделник (7 август) почти 200 нелегални мигранти успяха да проникнат в Сеута и бяха настанени в миграционния център там. Делегатът на испанското правителство в Сеута Николас Фернандес Кукурул обвини за станалото пропуски в сигурността (в наблюдението) по границата.

Едноседмичното затваряне на границата на Сеута с Мароко е съгласувано с мароканските власти и включва и затваряне на ГКПП „Тараял“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас