НОВИНИ

Около 3 500 лекари в рамките на три години ще бъдат обучени в Русия по специалността „гериатрия“, която се занимава с особеностите на заболявания при хора в напреднала и старческа възраст.

Според съобщение на прес-службата към вицепремиера на РФ, цитирано от ТАСС през 2017 г. министерство на здравеопазването трябва да разработи професионални стандарти за лекарите-геритри, като тези стандарти трябва да отговарят на съвременните международни изисквания.

В рамките на следващата година, също така трябва да бъдат подготвени и внедрени програми по специалността идопълнително професионално обучение за терапевти и общопрактикуващи лекари в това направление.

„В съответствие с тях за три години се планира обучаването на 3 5000 лекари“, пише още в съобщението.

Според плановете се предвижда и организиране на подготовка на психолози, социални работници и други специалисти по направление „социална и психологическа помощ в гериатрията“.

„Реализирането на тези мерки ще доведе до снижаване на смъртността, последващо увеличаване продължителността на живота, а също ще допринесе за повишаване качеството на живота на по-възрастното поколение“, пише още в съобщението.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас