НОВИНИ

Заместник министърът на външните работи на Индонезия, съобщи че семейството от Джакарта, което се присъедини към „Ислямска Държава“ (ИД) в Сирия, защото е вярвало, че джихадистите ще им осигурят по-добър живот сега е в Ирак и е в контакт с индонезийското правителство.

Абдурахман М. Фачир заяви в петък, че общо 17-те човека – сред които и малки деца – са в безопасност, но тяхното пътуване няма да просто. Багдад не контролира територията на цялата страна и пътуването на индонезийското семейство ще включва „взаимоотношения“ с различни власти в зависимост от това в кой (през кой) регион те се придвижват.

„Нашите представители в Багдад се опитват да наблюдават процеса“, допълва още той, цитиран от АП.

Индонезийското семейство замина от Джакарта за Ракка преди две години, как точно се е озовало в Ирак … едва ли някога ще разберем.

В повечето случаи мотивите им за заминаване се определят като „наивно вярване“. Миналият месец екип на АП се срещна с членове на семейството, които живеят в лагер за изместени лица и разказа за пътуването им. Според индонезийците, техните мечти са били разбити от бруталността и терора на ИД , а реалният живот под управлението на джихадистите е далече от утопичната мечта за едно ислямско общество, която те са преследвали.

Историята на голямото семейство дори предизвика симпатии в някои инондонезийски потребители на социални мрежи, въпреки че повечето настроения не са „ласкави“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас