НОВИНИ

Подкрепяните от САЩ сирийски бойци, които водят офанзива за превземане на северносирийския град Ракка за първи път са успели да се съединят.

Водените от сирийските кюрди „Сирийски демократични сили“ (SDF) започнаха офанзивата за превземане на т. нар. столица на Халифата на 6 юли. Те успяха да вземат контрола над половината град с помощта на въздушно прикритие осигурено им от руски авиоудари и напредват от изток и запад.

Полковникът от американската армия Раян Дилън е съобщил в „Туитър“, че силите на SDF са свързали „източно-западните дъги“ в Ракка и продължават да оказнат натиск върху „Ислямска Държава“ (ИД).

Бойци на Сирийските демократични сили навлязоха с бой в Ракка

Информацията е потвърдена за АП и от Мустафа Вали, които ръководи медия центъра на силите. По думите му, бойците на SDF, който напредват от срещуположните страни на града в петък за първи път са успели да се срещнат.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас