НОВИНИ

Повече от 12 деца свързани с „Ислямска Държава“ (ИД) са при иракските власти, в център за социални грижи.

Министърът на труда и социалните въпроси, Мохамед Шайя ал-Судани е коментирал за „Ал-Сумариа“, че неговото министерство си сътрудничи с властите по сигурността с цел те да поемат „контрола“ над тях. Той е обяснил, че сред тях има и на по-малко от 12 месечна възраст и че такива бебета са били отведени в Багдад, където са настанени в център за социални грижи преди властите да започнат да разследват техните близки чрез ДНК тестове.

Ал-Судани е отбелязъл, че е много опасно да се остави неоторизирана организация – извън правителствените правни канали - да се справя с въпрос с децата на джихадистите.

Според експертите, действията по отношение на семействата на членовете на ИД ще бъдат истинско предизвикателство за иракските власти, дори след пълното освобождаване на страната от главорезите. Според информации в иракски медии, тези семейства ще трябва да ходят в „лагери за рехабилитация“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас