НОВИНИ

Огромният брой кражби и съпътстващите ги загуби принуждават собствениците на магазини в Германия да предприемат мерки.

„Уважаеми клиенти, поради увеличените кражби, вие ще намерите цялата гама наши продукти в нашия магазин. Ние сме все още щастливи да бъдем тук – за вас“, пише на табелите поставени на витрините на магазина за плодове и зеленчуци „Giesinger Fruchtmarkt“ на мюнхенската улица „Humboldtstraße“ № 27.

Собственичката на магазина – Анна ди Татанто, просто не е намерила друго решение. Повече от 10 години, италианката развива бизнеса си на това място. Но преди три седмици се е видяла принудена да демонтира щандовете пред магазина и да премести всичко вътре в магазина. Принудена е била от все повечето кражби, извършвани от мигранти и (толерантно добавените ) бездомници, факт който е отбелязан само в някои от немските медии.

Би могло да се отмине подобно „дребно“ събитие. Но е интересен фактът, че италианката (т.е. самата тя е мигрант), не е имала проблеми – и с адаптирането, и с работата – но явно, „гостите на Мама Меркел“ от последните две години й „идват в повече“.

Очевидно, „обогатяването“ на европейската култура и начин на живот върви в пълен ход.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас