НОВИНИ

Ново разследване срещу неправителствените организации (НПО), които – както се оказва – действат „ръка за ръка“ с трафикантите на мигранти от Либия за Италия, ги заплашва с още по-тежки обвинения.

Новото разследване се води от прокуратурата на град Катания (о. Сицилия). То се основава на хипотезата, че някои членове на НПО не само са влизали във връзка с трафиканти на мигранти от Либия, но и са обсъждали (т.е. – организирали – бел.ред.) с тях стратегии за „спасяване“ и прехвърляне по корабите на мигрантите.

Има голяма разлика между това разследване и първото (което засега е и по-известно), водено от прокуратурата в Трапани. Докато прокурорите в Трапани разследват индивидуалното поведение на отделни членове на НПО (и екипажи на корабите им) без да търсят реално съвместна (с трафикантите) организация на трафика, то прокуратурата в Катания води много по-мащабно и по-задълбочено разследване. То се основава на наблюденията, показали, че не става въпрос за инцидентни, спорадични дейности по спасяване (както твърдят НПО), а за съвкупност от съгласувани действия между екипажите на корабите на НПО и трафикантите, съобщава „Fatto Quotidiano“.

Ако това се докаже, престъплението в което се обвиняват НПО е много по-тежко от обвиненията в Трапани и ще бъде показана реалната система, на организацията на връзките и контактите на НПО с трафикантите на мигранти от Либия за Европа.

По информация на „Il Giornale“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас