НОВИНИ

Гръцката полиция е арестувала почти 70 нелегални имигранти, които са били забелязани да се „мотаят“ близо до Волимес на остров Закинтос в ранните часове на понеделник.

Те са били трансферирани до спортно съоръжение в близкия град Панагута, което е затворено и там им е оказана първа помощ, дадени са им дрехи и храна.

Според изявление на властите, групата пристигнала с един морски съд включва лица от Афганистан, Сомалия и Пакистан – сред тях има също 2 бременни жени и 15 деца.

По информация от местни източници, трафикантите са ги изоставили в Закинтос като са им казали, че са пристигнали в Италия, която всъщност е била тяхната оригинална дестинация.

Гръцката брегова охрана е организирала преследване на морския съд, който ги е превозил и е успяла да арестува трафикантите, които са били на борда му.

По информация на „Гръцки Репортер“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас