НОВИНИ

Русия е готова да изпрати значителна помощ на Ирак, като тя ще е под формата на танкове Т-90 с цел да подпомогне военния потенция и въоръжаването на иракската армия.

Съобщението е направено от руския посланик в Багдад, Максим Максимов в понеделник, съобщават иракските медии, които допълват, че Москва се надява също така, да постигне споразумение с Багдад по отношение на нови съвместни проекти в областта на отбранителната индустрия.

Т-90 са трето поколение руски танкове, добре познати с огневата си мощ. Тяхната експортна версия включва осколъчни боеприпаси с дистанционно взривяване, които причиняват допълнителни щети в противниковите редове (по информация на Спутник). Основните модификации на Т-90 са въоръжени със 125 мм оръдие, а огневата мощ на машината позволява пробиването на силно бронирани цели на разстояние до 5 км. от ход (когато танка се движи с до 30 км. в час) с вероятност от попадение от първия изстрел.

Руският посланник е добавил, че Ирак е важен партньор за Русия в Близкия Изток, особено по отношение на продължаващатата война с „Ислямска Държава“ (ИД) и е отбелязъл, че страната има значителен принос в тази борба и е доказала своята висока ефективност в елиминирането на екстремистката групировка.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас