НОВИНИ

Иракският премиер Хайдар ал-Абади е отхвърлил поканата на министъра на външните работи на Бахрейн да се присъедини към бойкота на Катар организиран от няколко арабски страни.

Ал-Абади и Шейх Халид бин Ахмед Ал Халифа са обсъждали продължаващата криза в Персийския залив и обвиненията към Катар, че подкрепя тероризма по време на среща според изявление от понеделник (в условия на анонимност) на иракски официален представител за „Кюрдистан 24“. По думите му, Ал-Абади е изразил своето желание за бързо приключване на кризата и е отбелзъл, че Ирак няма да вземе страна в конфликта.

Обвиненията срещу Катар се увеличават.

По-рано по време на прес конференция в Багдад, Ал-Абади заяви, че Ирак няма да се намесва в дипломатическата изолация на Катар (която всъщност е съпроводена и с доста икономически мерки) и ще продължи да поддържа добри отношения с всички свои съседи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас