НОВИНИ

Министърът на външните работи на Германия, Зигмар Габриел е предложил временно да се отложи дискусията за статута на Крим и усилията да се концентрират върху постигането на примирие в Донбас.

„Ние не се нуждаем от дискусия за Крим … Ние трябва да мислим за това, как да постигнем примирие в източна Украйна“, казва той в интервю от вторник за немския „Kolner stadt-anzeiger“, цитиран от ТАСС.

Според него, това „се явява условие за постепенно намаляване на напрежението в отношенията с Русия“.

По всичко изглежда, че Русия – подобно на предизборната кампания в САЩ – ще има значително място и в предизборната кампания в Германия.

Самият Габриел коментира, че Кристиан Линднер (лидер на Свободната демократическа партия) с призивите да се отнасят към сатута на Крим като „дългосрочно временно явление“ само е искал да привлече внимание към себе си.

„Аз мисля, че г-н Линднер искаше само да попадне на първите страници“, отбелязва Габриел.

По-рано Линднел призова конфликта около Крим да се разглежда временно отделно от другите теми – според него, това може да помогне да се постигне успех по други направления в европейско-руските отношения, а ако това не стане, то санкциите трябва да бъдат ожесточени. Изявлението му предизвика широка дискусия във ФРГ.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас