НОВИНИ

Жена-бомбаджийка се самовзриви на пазар в североизточна Нигерия.

Още двама бомбаджии-самоубийци са детонирали устройствата си при вратите на намиращия се наблизо лагер за вътрешно разместени лица, ранявайки много хора.

Общо 83 са ранените при трите експлозии близо до град Майдугури, който е в центъра на конфликта между правителствените сили и джихадистите от „Боко Харам“.

Според изявления на местни представители, атаката от вторник носи „запазената марка“ на „Боко Харам“.

По първоначални информации загиналите бяха 28, но днес СNN съобщи, че броят им е станал 30 след като давама от ранените са починали скоро след като са били хоспитализирани.

Според информации в местни медии, (поне) един от другите двама самоубийци също е жена. Арабски медии (позоваващи се на местни полуофициални лица) пък съобщават, че „другите двама самоубийци“ са били също жени. Те са задействали устройствата си, когато хората са затваряли магазините си, водейки до повечето жертви.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас