НОВИНИ

„Ислямска Държава“ (ИД) е определила британска гражданка за ръководител на департамента по здравеопазване на джихадистите в югозападен Киркук.

„ИД избра британска докторка от судански произход, която пристигна в Ниневия (Ирак – бел. ред.) от Сирия преди две години да ръководи здравния департамент на групата след като министърът на здравеопазването на групата беше убит при въздушен удар в Хауиджа (Киркук, Ирак – бел. ред.“, съобщава пожелал анонимност източник от средите за сигурност за „Ал Сумария“, цитиран от иракски медии.

По думите му, „новата министърка“ е от „осемте доктори избягали от Лондон, за да се присъединят към ИД“.

Той коментира още, че с решението на джихадистите да поверят отговорностите управлението на департамента на докторката, тя ще бъде първата жена заемаща такъв пост в ИД.


На снимката са показани британските доктори отишли да работят за джихадистите. По информации от средата на 2016 г. Роуан Камал Зине Ел Абидин (трета на втория ред) е първата жертва сред тях – убати при въздушни удари на коалицията в Ирак. Т.е. може да се предположи, че „министърката на ИД“ е или Тасним Сюлейман Хюсеин (втората на първия ред) или Нада Сами Кадер (четвърта на първия ред) или Лена Абделгадир (първата от втория ред).

Хауиджа и други съседни градове западно от Киркук са под контрола на ИД от средата на 2014 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас