НОВИНИ

Говорител на Хамас в Ивицата Газа е съобщил, че днес е била извършена самоубийствена терористична атака срещу КПП близо до ГКПП Рахаф.

При атаката е бил убит най-малко един човек от охраната на КПП, а много други са ранени, като някои от тях са в критично състояние.

Според някои информации, причина за извършената атака би могло да бъде настъпилото в последно време известно подобрение в отношенията между Египет и Хамас, което е довело до засилването на граничния контрол по границата между Ивицата Газа и Египет. Това на свой ред е пречка за джихадистките терористични организации, действащи в Синай срещу египетските сили за сигурност.

Според съобщенията, терористът – самоубиец извършил днешната атака е бил идентифициран като Мустафа Калаб (на снимката).

По информация на Southfront.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас