НОВИНИ

При запазване на тенденцията Испания ще изпревари Гърция

Със затягане на режима в Средиземно море, Испания е подложена на все по-голям натиск от страна на т. нар. „мигранти“, които я използват като входна точка за Европа.

До момента от там са влезли 8 200 човека (по данни на Международната организация за миграция към 6 август) или над три пъти повече от пристигналите за същия период на миналата година, както и повече от общия брой пристигнали през 2016 г.

Въпреки, че пристигащите в Испания са далеч по малко от тези в Италия (над 100 000), то разликата с Гърция съвсем не е толкова голяма – в Гърция са влезли 11 713 лица.

Безпардонността на „търсещите по-добър живот“ в Испания също е впечатляваща. Миналата седмица туристи почиващи на испански плаж бяха буквално „ошашавени“, когато посред бял ден лодка стовари (на снимката) поредната група мигранти, минали като вихрушпа през плажа.

Само за последните 24 часа (сряда-четвъртък) по данни на испанската брегова охрана извадените от морето са 600. Те са били на 15 „лодки“.

Мигрантите също така активизираха използването на сухопътния маршрут към Испания – анклавите Мелиля и Сеута, който граничат с Мароко – където само за последните седмици хиляди са опитали да преминат.

Повечето от пристигналите в Испания през миналата година лица нямат нищо общо със Сирия или Ирак – те са от африкански страни като Сенегал, Гамбия, Гвинея и Бряг на Слоновата кост.

Джихадистка терористична атака в Барселона – много убити и ранени

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас