НОВИНИ

(Обновено...)

Двама човека са били убити, а 6 други са били ранени след нападение с нож във филандския град Турку.

Градът е „затворен“, а полицията издирва „няколко възможни извършители“ след като са успели да прострелят и арестуват един мъж.

В социалните мрежи се появи кратък видео запис, показващ как хората тичат, а от снимки се виждат окървавени хора, които лежат на земята.

Очевидец на случилото се е коментирал, че жена е била намушкана докато е слагала бебето си в количката му – по думите му, жената е „неподвижна“.

По предварителна информация няколко от пострадалите са посетители на града.

Центърът на града в момента е блокиран, а полицията е предупредила хората да избягват района. Сигурността на летището в Хелзинки и транспортните центрове е била увеличена в опит да бъдат заловени заподозрените.

Паниката, ужасът и хаоса са били много големи и очевидци коментират, че ситуацията е била такава, че „не беше ясно, кой бяга и кой гони“.

Няколко човека са съобщили (коментирали) атаката в Туитър и според един: „Вероятно терористична атака стана туко що в Турку, Финландия. Видях полицията за прострелва мъж.“.

Според всички съобщения на мястото на нападението има много голямо полицейско присъствие и много медицински екипи.

Според съобщение на местната полиция, властите „простреляха в крака“ предполагаем нападател; „лицето е арестувано“. Нападението е започнало около 16.40 ч. (местно време).

В момента нивото на терористична заплаха във Финландия е увеличено след атаките в Испания.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас