НОВИНИ

Бюлетин на "Ислямска Държава" (ИД) в Киркук обещава още атаки с автомобили в Европа и САЩ

"Обещанието" се разпространява във вътрешна декларация в иракската провинция Киркук, съобщават иракски медии позоваващи се на източник от средите за сигурност.

Ал Сумария цитира източник (пожелал анонимност), който казва, че проповедници на ИД са дали проповед по въпросния текст в Хауиджа (югозападен Киркук, под контрола на ИД) в която са заплашвали САЩ и Европа с още атаки от "ездачите", които "удрят масата неверници" (правейки връзка с атаките с използване на автомобили в Европа и САЩ през последните месеци).

"Чуждестранни елементи и клетки са формирани за да превърнат в мишени събирания и важни търговски центрове в тези страни" в отговор на "въздушните удари на съюза от неверници и вероотстъпници по цели на Халифата", цитира част от разпространявания бюлетин източникът.

Иракските медии уточняват, че съобщенията за бюлетина са започнали само няколко часа след атаките в Испания.

Сред загиналите при атаките в Испания има и 3 г. дете ... а какво същество може да си повдига "духа и морала" с убийството на деца всеки може сам да си прецени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас