НОВИНИ

Финландската полиция съобщи, че въпреки че разследването на атаката в Турку в петък (18 август) е започнало като криминално, въз основа на получени по-късно данни, то е преобразувано в разследване на тероризъм.

От изявленията по време на дадена от полицията пресконференция стана известно също, че арестуваният (след като бе прострелян) терорист е 18 годишен мароканец, пристигнал във Финландия през 2016 г. в рамките „процеса на търсене на убежище“. Самоличнастто му е известна на властите, но името му не беше дадено на медиите.

Според полицията, по време на атаката той съвсем целенасочено е подбирал жертвите му да са жени. И двете загинали са финландки (на 15 и 67 години), а от 8 ранени, 6 са жени, вкл. британка, италианка и шведка.

2 убити и 6 ранени при атака с нож във Финландия

Във връзка с терористичната атака са били задържани още четирима марокански граждани, а за още едно лице е била издадена международна заповед за арест – очевидно, терористът е успял да напусне Финландия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас