НОВИНИ

Служители на иракската Гражданска защита са проследили наличието на клъстерни (късетъчни) бомби на повече от …. в пустинните зони на провинция Мутанна.

Източник от екипите за гражданска защита в пустинята Самауа е коментирал за Алпааломах, че премахването на тези бомби е започнало след извършване на проучване на тези останали от миналите войни, но е необходимо увеличаване на усилията.

„Като се има в предвид замърсяването на Мосул, ние ще се нуждаем от 50 млн. щатски долара и 50 млн. долара за останалата част от страната“, коментира ръководителят на сектора за планиране и управление на UNMAS (Службата за действия по мини на ООН), Пол Хеслоп за „Ройтерс“ през февруари, говорейки за финансовите средства, които ще са необходими за премахване на мини в Ирак. Той добавя, че за Ирак ще е необходима операция (по разминиране), подобна на проведената в Афганистан, при която (във върховите моменти) по разминирането са действали около 15 000 човека.

От 2015 г. UNMAS е почистила 390 приоритетни места във Фалуджа и Рамади (Анбар), премахвайки повече от 2 600 опасни експлозиви от зони, които са били под контрола на „Ислямска Държава“.

 

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас