НОВИНИ

Мароканското консулство в Тарагона (Каталуния) е било подложено на „атака от вандали“, съобщава информационна агенция „Магреб Араб Прес“.

Според информация на агенцията, фасадата на сградата на представителството е била нацапана с червена боя – вероятно извършителите са използвали този цят като символ на кръвта на жертвите на мароканските терористи, но подобни детайли в арабската преса (услужливо) се пропускат. Извършителите на „особено тежкият акт“, не довел до никакви човешки жертви и нанесъл минимални финансови щети не са установени.

Служителите на консулството незабавно са се обърнали към полицията, която е започнала следствие, съобщава още МАР.

Агенцията съобщава още, че в град Монблан (каталунската провинция Тарагона) на фасадата на джамия са се появили надписи „с расистки характер“, съдържащи заплахи за убийство на членовете на мароканската общност (текстовете на въпросните „расистки“ надписи услужливо не се цитира!).

За сметка на това обаче, привърженици не миграцията "услужливо" пишат, че "расистката атака" срещу консулството е била извършена с кръв, въпреки че е очевидно, че е използвана червена боя... Е, поредният "фейк нюз" - нищо ново...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас