НОВИНИ

Министърът на външните работи на Австрия Себастиан Курц призова да мъде затворен Средиземноморския миграционен маршрут от Северна Африка към Европа.

В интервю за „Welt am Sonntag“ той освен това приветства въведения от правителството на Италия Кодекс за поведение на НПО действащи по „спасяването на бежанци“ в Средиземно море.

„Масата от хората, прекосяващи Средиземно море за да дойдат в Италия са икономически мигранти, които нямат право на убежище по Женевските конвенции (за бежанците – бел.ред.). Ние трябва да ги спрем на външните граници (на ЕС – бел.ред.) и… да ги върнем в страните, от които произхождат или през които преминават транзитно… Спасяванията в Средиземно море, не бива да се разглеждат, като билет за Централна Европа“, казва още Курц.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас