НОВИНИ

На 19 август вечерта беше поруган Паметника на благодарността до Стамбол капия в близост до сградата на Община Видин.

Паметникът е бил вандализиран, като със спрей са били изписани думите „Аллах“, „Палестина“ и името на палестинската терористична организация - „Хамас“, а също е бил изрисуван и ислямистки символ – полумесец със звезда.

22 08 2017 Bulgaria2

22 08 2017 Bulgaria3

22 08 2017 Bulgaria4

През 2003 година видински евреи от Израел поставят обелиска в знак на благодарност към градската общественост, която не позволява депортирането на своите сънародници от еврейски произход по време на Втората световна война.

Кметът на Община Видин инж. Огнян Ценков незабавно е окачествил вандалския акт като „възмутително и недопустимо деяние“ и се погрижи осквернителните думи да бъдат почистени незабавно.

22 08 2017 Bulgaria5

В официално писмо до кмета, председателят на ОЕБ „Шалом" д-р Алексадър Оскар е благодарил за изразената категорична позиция, своевременно предприетите действия и подчерта че „паметникът ще продължи да бъде символ на братството и дълголетната история между нашите два народа".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас