НОВИНИ

В Ротердам бе отменен концерт на рок-групата „Allah-Las“ поради сигнал за възможна терористична заплаха, който трябваше да бъде проведен в сряда (23 август) вечерта в зала „Maassilo“.

Полицията е задържала шофьора на микробус с испанска регистрация, в който е имало газови бутилки. Той е с испанско гражданство. Днес, във връзка с предполагаемата терористична атака, в района на Брабант е бил задържан още един човек.

Сигналът до холандските служби за сигурност е бил подаден от техните испански колеги.

Засега няма официална информация, дали станалото в Ротердам е свързано с извършилата атаката в Барселона терористична клетка.
Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб предупреди да не се правят „прибързани изводи“. „Би било погрешно в този момент да се натрупват тези факти и да се заключи, че значи има план да се атакува с газови бутилки, и т.н., защото това беше картинката през миналата седмица в Барселона. Аз бих бил внимателен с това“, заяви той.

Може за кмета Ахмед Абуталеб и да не е добре „да се натрупват факти“, но един от тях е свързан не с Барселона, а с името на групата. Рок-групата „Allah-Las“ е от Лос Анджелис, САЩ. В интервю през миналата година, музикантите заявиха, че името е избрано защото те са търсели „свещено звучащо“ име и не са предполагали, че то може да бъде считано от някои (всъщност – от „праведните“ мюсюлмани – бел.ред.) за обида. „Ние получаваме имейли от мюсюлмани тук в САЩ и по целия свят, които казват, че са обидени, но това изобщо не е било нашето намерение. Ние им пращаме имейли обратно и им обясняваме, защо сме избрали (това) име, и повечето от тях разбират“, каза тогава Майлс Мичауд, водещият изпълнител на групата.

Музикантите може и да са „обяснявали“, но все пак да са останали и „някои“, които не са разбрали намеренията им, а за стриктно спазващите нормите на исляма мюсюлмани и особено – за салафистите, „обидата“ е двойна – рок, при това от група, името на която „засяга“ Аллах!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас