НОВИНИ

Германия не иска да се отказва от контрола на границите с другите европейски страни - заради ситуацията с мигрантите.

Това заяви на брифинг в Берлин в петък, представителят на германското МВнР, Щтефен Зайберт.

„Ние считаме, че за сега не можем ад се откажем от това“, казва той коментирайки, че Брюксел няма да продължава разрешените по-рано временни мерки.

„Нашата цел е в перспектива да се върнем към нормално функциониране на Шенген“, но „в настоящите условия, в обозрима перспектива, ние не можем да се откажем от контрола на границата“ допълва той, цитиран от ТАСС.

Според изявление на представителят на немското МВР, Йоханес Димрот „проверките са необходими както от гл. т. на ситуацията с миграцията, така и от гл. т. на политиката за сигурност“ до тогава, докато не бъде „осигурена защитата на външните граници“.

По-рано тази седмица ЕК заяви, че ново продължаване на пограничния контрол ще противоречи на нормите на Шенген – ако някой очаква стартиране на наказателни процедури срещу ФРГ … няма да ги дочака. Още повече, че опитът от продължаването на контрола през 2015 г. – 2016 г. показа, че Брюксел умее да „оценява“ изискванията на Шенгенското споразумение стигайки до различни заключения.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас