НОВИНИ

В Холандия се разразява скандал, доказал за пореден път несъстоятелността на програмите за дерадикализиране на мюсюлмански екстремисти/джихадисти и радикали.

Властите в Амстердам повярвали (?!), че осъден за подготвяне на терористични атаки джихадист, се е „поправил“ и се е „дерадикализирал“ докато е излежавал присъдата си в затвора.

Поради това, те го назначили в общинска служба, която работи с младежи за да предотврати тяхната радикализиране, съобщава в. „Telegraaf“, който го е обозначил с името Билял Л.

Той е бил осъден на затвор заради участието с в т.нар. „Мрежа (или група) от Хофщад“ – терористична група от около 20 души, поддържала връзки с джихадисти в Белгия и Испания и подготвяла терористични атаки (вкл. с импровизирани взривни устройства). Самият Билял Л. е участвал в подготовката на терористична атака.

Сигурно, (само) властите са били учудени, когато се установило, че вместо да предотвратява радикализирането на младите мюсюлмани, „бившият“ терорист водел сред тях джихадистка пропаганда. Според вестника, Билял Л. е вършил това в продължение на няколко години под прякото ръководството на общинския служител Саадия А.Т. (вече уволнен).

Още по-лошото в случая е, общинските власти са пренебрегнали многократни предупреждения от страна на експерти, че Билял Л. е все още радикален (т.е. – джихадист – бел.ред.).

Типична и доста показателна „толерантност“. Амстердамските власти (както и много други политици и държавни служители) явно не са разбрали, че толерирането на нетолерантните убива толерантността.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас