НОВИНИ

Френски министри, вече са в Ирак

Иракските сили са успели да изгонят джихадиситте от „Ислямска Държава“ (ИД) от 70% от контролираната от тях територия в Тел Афаp.

„По волята Божа, останалата част ще бъде освободена скоро“, коментира иракския министър на външните работи Ибрахим ал-Джафаари по време на съвместна пресконференция с министъра на отбраната на Франция в събота в Багдад.

Министрите на външните работи и отбраната на Франция, Жан-Ив льо Дриан и Флореас Парли пристигнаха в събота в Ирак. Според съобщения в иракски медии (позоваващи се на дипломатически източници) те ще обсъждат с иракски лидери борбата с ИД и стабилизирането на унищожените градове, както и помощи за бежанците.


Офанзивата за връщането на контрола на Тел Афар, който освен „крепост“ на джихадистите в района е и един от основните пътища за снабдяване между Сирия и Мосул започна на 20 август.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас