НОВИНИ

Посолството на РФ във Великобритания излезе с предупреждение към руските граждани за опасности при посещението на карнавала в Нотиг Хил в Лондон.

„Напомняме на гражданите за сериозното ниво на терористична опасност във Великобритания“, пише в предупреждението, което „за пореден път призовава“ към бдителност и избягване на местата, където се събират много хора.

„В тази връзка предупреждаваме за опасността при посещение на карнавала в района Нотинг Хил в Лондон на 27 и 28 август“, пише още в съобщението.

Предупреждението на посолството е направено във връзка със скорошнат терористична атака в британската столица, а именно нападението с меч на полицаи от лице крещяло „Аллаху Акбар“. Въпреки, че първоначалните съобщения бяха за „инцидент с нож“ в последствие стана ясно (от съобщение на лондонската полиция“, че ножът всъщност е бил с дължина почти 122 см. и сега служители на Командването за контра тероризъм водят разследване (и извършват обиски в района, където е живял нападателя) и случая вече се разглежда като „терористичен акт“.

Терористични атаки в две европейски столици.

Карнавалът в Нотиг-Хил се провежда от 1964 г. и е смятан за най-големият уличен фестивал в Европа. Празникът на афро-карибската култура е ежегодно събитие за Лондон и обикновено се посещава от млиони британци и чуждестранни туристи.

В момента, във Великобритания нивото на терористична заплаха е „сериозно“, като има само една по-висока степен – „критично“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас