НОВИНИ

Министърът на вътрешните работи на Финландия призна, че повече от 5 300 лица, търсещи убежище са „изчезнали“ от 2015 г.

Търсещите убежище, са смятани за „изчезнали“, ако напуснат център за приемане преди да получат решението по искането им за убежище и ако не може да бъде установено (констатирано), че те са напуснали страната.

Министерството предполага, че някои от тях са се върнали по домовете (в родните им страни) или са „си опитали късмета“ в друга страна от ЕС, но всъщност никой не знае истината за тях (тяхното местонахождение).

Признанието идва около седмица след атаката в Турку, при която мароканец търсещ убежище се „развилня с нож“ и уби двама човека, а други 8 бяха ранени.

Атаката във Финландия е терористична и е извършена от бежанец.

Атаката предизвика национален дебат във Финландия относно необходимостта лицата, които не отговарят на условията за предоставяне на защита да бъдат депортирани по-бързо от страната.

Въпреки това, Паула Рисико отказва да разкрие специализирани центрове за отстраняването на тези лица с мотивите, че това не е приемливо решение, тъй като подлежащите на депортиране не стоя там (не са държани там), а от тях се иска просто от време на време да се обозначават пред/на служителите в тях.

Колко "сирийски бежанци" успяхте да видите на снимката?!?

Снимка via reprt.az

Всъщност едно работещо решение е дадено от собствения й коментар, но това решение не се коментира…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас