НОВИНИ

Бяло, 5-годишно момиче - християнче, чийто майчин език е английският, и което е кръстено в църква, е било давано последователно в две приемни семейства на практикуващи исляма, които са се опитали да го „насочат“ към „правата вяра“.

Това е било направено от социалните служби на общината в района Тауър Хамлетс в Източен Лондон – въпреки възраженията на родното семейство на момиченцето, а също и въпреки разпоредбите, че при временно настаняване в приемни семейства, трябва да се вземат в предвид религията на детето, неговата раса и културна и езикова среда.

В едното семейство то е живяло в продължение на четири месеца, а в другото – два месеца.

И двете приемни семейства са активно практикуващи исляма, като жените в тях са носели типичните за мюсюлманките покривала – никяб и бурка (изцяло покриваща лицето).

В едното от двете мюсюлмански семейства на детето е било взето носеното от него кръстче и то е било насърчавано да изучава арабски език…

При едно от посещенията при родната си майка, детето е плачело и не искало да бъде върнато при приемното семейство, защото „Те не говорят английски“. Естествено, било му е забранено да яде и любимото си ядене – спагети карбонара, защото в тях имало бекон.

За ефекта от подобни „грижи“ за децата, можем да съдим от други изявления на 5-годишното момиченце. Родната му майка била ужасена, когато то заявило, че „Коледата и Великден са глупави“, а също и че „европейските жени са глупави и алкохолички“.

Приятел на родното семейство на момиченцето е заявил пред британските медии, че „Това е 5-годишно бяло момиче. Тя е родена в нашата страна, говори английски, обича футбола, има британски паспорт и е кръщавана в църква. Тя вече изпита голяма травма, че насила бе отделена от нейното семейство. Тя се нуждае от среда, в която да се чувства сигурна. Вместо това, тя в капана на един свят, където всичко й е чуждо и непознато. Това е наистина ужасяващо за едно малко дете.“

Коментарът на съвета в Тауър Хамлетс по случая е направо „покъртително“ нагъл. Негов говорител е заявил, че: „Ние не можем да коментираме отделни случаи. При всеки случай, ние абсолютно разглеждаме миналото на нашите деца и тяхната културна идентичност. Всички наши приемни родители получават подготовка, която осигурява те да са изцяло квалифицирани да отговорят на нуждите на детето в техния случай“.

Всъщност, това изявление остава две възможности, които логично да обяснят случая с 5-годишното британско момиченце дадено на възпитание в мюсюлмански семейства.

Първата от тях е, че общинските служби не вършат реално това, което декларира техният говорител или пък самият той умишлено заблуждава обществеността.

Втората възможност е реално по-лоша – ако изявлението на говорителя отговаря на реалната дейност на общинските служби, то те съвсем целенасочено са предоставили едно 5-годишно християнче в мюсюлмански семейства за да бъде то отказано от християнството и евентуално – в бъдеще - да приеме исляма.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас