НОВИНИ

Вече 95% от града е под контрола на иракските сили

Ираските сили са взели контрола над затвор на „Ислямска Държава“ (ИД) в Тел Афар, западно от Мосул.

Според изявление на федералния ръководител на полицията, генерал-майор Раед Шакер Джаудат от понеделник, войските са поели контрола над затвора на ИД, разположен в западната част на града. Затворът е бил открит при операции за прочистване на райони в „ал-Саад“.

По думите му, в затвора има стаи и килии за задържане и мъчение на хора. Също там, иракските сили са намерили определени количества (няма информация за колко точно става въпрос) дрога и хапчета „Психоделик“ (по-познат като „класически халюциоген“, който променя възприятието и влияе върху емоционалното състояние и много психологически процеси - по принцип се счита за безопасен по отношение на възникване на зависимости).

29 08 2017 Tal Afar

Операцията по връщането на контрола над Тел Афар започна на 20 август, а също в понеделник беше съобщено, че централната част на града практически е в ръцете на иракските сили (без наякои части на района ал-Айадияя, 11 км. северозападно от Тел Афар, където все още има сражения).

В централния район на града, иракските сили са открили „фабрики“ за производство на ракети и импровизирани взривни устройства, както и голямо количество С-4, според съобщение на Иракското съвмество оперативно командване.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас