НОВИНИ

Окръжният съд на финландския град Варсинайс Суоми разпространи името на втория арестуван по делото за нападение в центъра на Турку от 18 август т. г.

Втория заподозрян се казва Монсиф Бакир, който преди се е представял като Мохамед Бакир. По данни на финландската Централна криминална полиция, той е на 21 години, но на властите се е представил като 18-годишен. (Изглежда отново някой добре си е научил урока по избягване на наказания!).

Миналата седмица Окръжният съд на града прие решение за ареста на главния заподозрян по делото – мароканеца Абделррахман Буанан (по подозрения н извършване на двойно убийство с цел тероризъм и 8 пита за убийство). Мароканецът (към момента) признава, че е ръгал с хладно оръжие минувачите, но не се признава за виновен в убийствата.

Адвокатът му, твърди, че към момента „остава неясно, съответстват ли действията му на критериите за терористичен акт“ (явно вече има и критерии – интересно дали са консултирани с „Ислямска Държава“ и другите терористични организации или са наше „европейско изобретение“).

Заедно с него под стража бяха задържани още трима мароканци, които според следствието може да са били съпричастни към действията му – един от тях е и М. Бакир. Двама от тях, както и един – арестуван в последствие – са пуснати и към момента задържани остават само Бунан и Бакир. Няма публична информация каква е връзката между тях.

Атаката във Финландия е терористична и е извършена от бежанец.

Вечерта на 18 август мароканецът-мигрант нападна с нож пешоходци в Турку – при атаката бяха убити двама човека, а други 8 бяха ранени.

На Финландия й се губят над 5 000 „гости“.

Мароканецът е пристигнал във Финландия през 2016 г. като търсещ убежище – интересно от кого, дали не от Краля на Мароко, който е основен съюзник на САЩ и ЕС? – и е живеел в Турку, вкл. в център за приемане на бежанци. Делото му е разглеждано от финландските миграционни власти с лъжливи данни, предоставени от него – той е съобщил, друго име, както и възраст 17-години (Явно добре запознат не само с избягване на наказание, но и с условия за по-лесно получаване на убежище!).

По информации от финландски медии – предоставянето на убжище му е било отказано.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас