НОВИНИ

Постер в Холандия доведе до полуда местните феминистки и мюсюлмански общности.

На място за съобщения на мароканци, живеещи в страната, някои дори сравнява кампанията с „даването на постери на един ....

Постерите са произведени от градския съвет на Ротердам с цел повишаване на вниманието за правата на жените сами да избират партньора си. Всички се досещаме в наши дни на кого му се забранява да има думата относно това с кого ще живее – това, което обаче усърдно се крие от „правоверните медии“, че нарушаването (и в наши дни) на уредения брак може да струва на жената не просто насилие (вкл. обезобразяване), а дори убийство.

От горе на всеки постер пише: „В Холандия, вие избирате вашия партньор“, а в долната му част е написано: „Чувствате ли се свободен да избирате?“.

Направо ужасно, нали? Да обясниш на някого какви са му правата и че законово (поне според държавния закон на страната) никой няма да го преследва, ако не иска да се омъжи за „дядо си“.

В дъното на гнева на непрекъснато призоваващите за толерантност фенинистки и мюсюлмански организации, обаче едва ли са надписите на постерите. На тях е изобразена мюсюлманка, която целува евреин!

И докато „скандалът“ при феминистките доста се е извратил на лични нападки и обвинения във финансови облаги, то недоволството на мюсюлманите е доста по-директно.

31 08 2017 Netherlands

Холандски политик (мюсюлманин) твърди, че подкрепя разпространяването на информация (промотирането) на правата чрез постери, но снимката на мюсюлманка целуваща евреин нанася повече вреди, отколкото добро. Нуредин ел Куали е ръководител на „NIDA*“ (местна политическа партия в Ротердам, която самоопределя „политическата си идеология“ като „Ислям“) „една вдъхновена от Исляма еманципирана кампания, която се е развила в политическа партия в Ротердам“.

„Аз мисля, че това е стереотип, етноцентристко и провокативно“, коментира той за холандска медия и допълва, че „тази кампания ни изпраща послание, че „нашата култура е най-добрата култура““.

Според Тунахан Кузу (депутат и съосновател на „Denk“ – „мисля“ на холандски и „равенство“ на турски) постерите са „поляризиращи и paternalistic“.

Кампанията на градския съвет не се изчерпва само в един постер – на другите има снимки на мюсюлманка целуваща холандец, на две (бели) жени които се целуват и на жена с южно-азиатски произход, целуваща чернокож мъж.

Кампанията е била предложена от „Leefbaar Rotterdam“ – определяна като популистка-дясна партия – която има най-голямо представителство в Ротердам и често използва мнозинството си, за да адресира проблеми свързани с интеграцията на голямата мюсюлманска общност в града.

*NIDA – е термин от Корана, който означава „призив“/“глас“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас