НОВИНИ

Практически няма никаква подкрепа сред британските граждани относно даването на големи парични суми на Брюксел заради Brexit.

Резултатите от проучване на „ICM poll“ за „Гардиън“ показват, че докато президентът на ЕК Жан-Клод Юнкер говори за суми около 50 млрд. паунда (някои споменават дори по-големи суми), то дори сумата от 20 млрд. паунда за „сметки по Brexit“ се смята за неприемлива от 65% от анкетираните. Сумата в „диапазона на Юнкер“ се сблъсква с дори още по-негативно отношение – за едва 9% „до 40 млрд.“ е приемлива сума, докато за 75% е неприемлива.

Дори по-ниските „сметки за Brexit“ включени в анкетата не срещат подкрепа (одобрение) от страна на британските граждани. Едва 11% подкрепят даването на ЕС на 30 млрд.., а по-малко от 1 на 10 британци би подкрепил сметка над 40 млрд.

Дори сумата от 10 млрд. е смятана за приемлива от по-малко от половината анкетирани – 41% (единствената, където отговорите са в полза на плащането).

Прави впечатление – въпреки много малките разлики от 1% - че колкото по-висока е сумата, толкова по-малко британци имат колебания относно позицията си по възможното й плащане.

По-негативно настроени към „големите плащания“ са мъжете и по-възрастните хора (въпреки, че и там разликите са в рамките на 1%-2%).

Проучването е проведено он-лайн в периода 25-28 август; в него са участвали 1 972 британски граждани на възраст над 18 години.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас