НОВИНИ

Днес в шведската столица Стокхолм са били извършени две отделни атаки срещу полицаи. Засега властите се въздържат да ги определят като терористични.

Първата атака е станала сутринта, когато полицията е била извикана по фалшив сигнал за обир в жилище в южните покрайнини на града. При пристигането им, вместо (както са очаквали) да се срещнат с пострадалия собственик на жилището, по колата им са били хвърлени тежки камъни от 10-тия етаж на жилищен блок.

При ударите по колата едва не е бил убит единият от полицаите – водач на полицейско куче, съобщава, в. „Expressen“. Въпреки това, полицаите са успели да заловят единия от двамата извършители, но вторият е избягал и се издирва.

Втората – и много по-сериозна – атака срещу полицейски служител е била извършена около 10.30 ч. пред входа на станция на метрото на площад „Медборгарплацен“ на о. Сьодермалм – един от островите, които формират историческия център на града.

Извършителят се е промъкнал зад гърба на патрулиращ полицай и го е наръгал с нож във врата. Той е бил обезоръжен и задържан от колеги на пострадалия. Раненият полицай ебил откаран в болница, като официална информация за степента на нараняванията му не бе съобщена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас