НОВИНИ

Руската федерална Служба за надзор в сферата на защита правата на потребителите и благополучието на човека (Роспотребнадзор) предупреди руските туристи за влошена епидемиологична ситуация в южна Франция.

„През август 2017 г. бяха потвърдени четири случая на заболяване с треска чикунгуня в резултат на местно предаване на вируса чикунгуня в Ле Кани де Мор (регион Прованс, департамент Вар, окръг Драгинян), болните не са излизали извън пределите на региона, заразяването е станало на територията на региона“, пише в предупредителното съобщение на Службата.

Отбелязва се, че по-рано за естествени райони на разпространение на чикунгунята са се считали тропиците на Африка, Индия, югоизточна Азия, а също така Мексико и Гватемала. „В последните години са отбелязани случаи на регистрация на треска-чукунгуня в европейски страни – Италия и Франция“, предупреждават от „Роспотребнадзор“.

Вирусът се характеризира с висока температура (около 40 градуса), често съпровождана със силни болки в ставите, а също и мускулите (до степен, че някои заразение е трябвало да се придвижват в инвалидни колички докато са лекувани!) и болки в главата, гадене, отпадналост , умора и шарка. Преносители на вируса сеявяват комарите „Aedes aegypti“.

Смята се, че заболяването представлява особена опасност за деца и хора в напреднала възраст.

Руската Служба предупреждава гражданите на страната да „обръщат внимание на влошената епидемиологична ситуация във Франция“ и ги молят да отчитат тези факти, когато планират пътувания.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас